Testimonials

Their results speak for us

See our student's improvement

SPM 2019

SPM 2020

Student's Testimonial

Hear what our students say about us
Serious memang best belajar dekat PTSI, sebab suasana belajar sangat berbeza tak sama dengan sekolah harian. Ini kerana guru-guru di PTSI mengajar saya dengan lebih teliti dan banyak tips yang mereka sediakan.

Walaupun saya cakap faham, mereka tetap ajar saya sampai saya DOUBLE FAHAM! Dulu markah Maths & Sains cuma dapat D/C je, tapi sejak saya join PTSI, result saya berubah ke B/A. Thank you PTSI sebab banyak membantu utk mengubah keputusan exam saya.
Syahfirieziq
SMK Seremban 2
Pengalaman saya berlajar di PTSI ada banyak tetapi lebih keseronokan. Banyak benda yang saya belajar di sekolah tetapi saya kurang faham. Tetapi bila pergi ke PTSI, saya lebih faham pekara yang dibelajar. Gurunya sangat baik ada kalanya garang.

Terima kasih kerana membantu saya utk mencapai keputusan yang baik dan diatas didikan cikgu yang teratur, penuh semangat dan penyabar.

Bahi Wahiah
SK Seremban 2A
Belajar di PTSI best tau! Sebab semua bahan yang cikgu bagi semuanya simple & senang nak faham. Sebelum masuk PTSI, result Math selalu C jea tapi lepas belajar dgn Cikgu Harnish, SPM dapat A! Subjek Sains pun sama jugak, Cikgu Esmai sangat sporting.

Nota semua lengkap & selalu buat sesi soal jawap dengan pelajar. Dengan semua bahan tu result SPM Sains A+ English pun best belajar dengan teacher Sathia! SPM dari D ke B. Yang lain tak rugi kalau join PTSI!!!
Nur Aidea
SMK Seremban 2
Sejak dari form 1 until form 4 math merupakan subjek yang saya selalu GAGAL semasa exam tetapi lepas sertai PTSI saya dapat meningkat markah saya ke C (Midterm) dan semasa trial dapat B. Masa SPM dapat MATH A. Ini disebabkan oleh Cikgu Harnish dari PTSI yang membimbing saya utk setahun.

Cikgu Esmai turut membantu saya utk mengekalkan A dlm subjek Sains. Terima kasih atas didikan cikgu yang teratur, penuh semangat dan sikap riang.
Sharmin Ikhwan
SMK Seremban 2
Dulu Math selalu E je takat lulus tapi selepas belajar dari tutor PTSI (Cikgu Harnish), SPM dapat B yay! Cikgu best sporting ajar step by step and senang faham.

Sains pun best belajar dengan Cikgu Esmai, sporting je santai. Notes pun semua cikgu bagi, senang tinggal belajar je.

Yang lain tak rugi kalau join PTSI!!! Terima kasih PTSI dan Terima Kasih semua cikgu-cikgu.. !!!
Aishah Ferzana
SMK Sendayan
Kaedah belajar yang diajar oleh cikgu sangat simple dan mudah difahami. Cikgu banyak share tips & formula untuk senang score dlm exam. Masa exam hanya ulangkaji rujukan yang cikgu berikan sebab lebih ringkas. Banyak gred certain subject yang selalu dapat D dan kebawah boleh saya nampak ada banyak yang meningkat ke A.

Cikgu pula sangat ceria dan supporting selalu layan perangai setiap student jadi student tak rasa malu atau janggal utk bertanya
Misha Qistina
SMK Seremban 2